Finalisten CTA 2022

Zeven finalisten strijden op 22 mei om de Conservatorium Talent Award 2022

’S-HERTOGENBOSCH, 29 april 2022 – Conservatorium Talent Award (CTA) is een uniek muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van trombone tot contrabas. De beste studenten van zeven Nederlandse conservatoria strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2022. 
De finalisten van de elfde editie van CTA zijn: Jim van de Klundert (Koninklijk Conservatorium Den Haag), Maarten Combrink (Conservatorium van Amsterdam), Sebastiaan Visser (ArtEZ, Zwolle), Mees Booden (Codarts Rotterdam), Mark Schimmel (Prins Claus Conservatorium Groningen), Fenne Scholten (HKU Utrechts Conservatorium) en Peter Willems (Conservatorium van Maastricht).
Tijdens het gratis te bezoeken dagprogramma speelt iedere finalist een set (met in ieder geval een zelfgeschreven compositie) met eigen band. De kandidaten worden hierop beoordeeld door een vakkundige jury. ’s Avonds treden de kandidaten op met het befaamde Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waarna de prijzen worden uitgereikt. Voor het feestelijke avondprogramma worden er kaarten verkocht via www.verkadefabriek.nl/agenda/te-gast-cta-jazz-in-duketown-kandidaten-jaz-127841.
CTA is onderdeel van Jazz in Duketown en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 5.000 om te besteden aan talentontwikkeling en treedt op tijdens Jazz in Duketown 2022. Daarnaast wordt de Mingus-prijs voor de beste compositie uitgereikt. Hieraan is een geldbedrag van € 1.000 verbonden. Deze compositieprijs wordt mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Mingus-fonds, een CultuurFonds op Naam voor jazz en geïmproviseerde muziek.
Met de finalisten en leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw organiseert het Cultuurfonds bovendien workshops voor jonge musici in verschillende Brabantse regio’s.
De wedstrijd is te bezoeken op zondag 22 mei in de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, ’s-Hertogenbosch. Voor meer informatie zie: www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/
Over CTA
Initiator van CTA is Bert Boeren – destijds programmeur voor Jazz in Duketown enjazz-trombonist bij onder meer het Jazz Orchestra of the Concertgebouw alsook docent aan diverse conservatoria. Tijdens het eerste jaar als programmeur ontstond het idee om het Jazz in Duketown festival te verrijken met een Award voor de ondersteuning vanjong talent in de leeftijdscategorie 20 – 25 jaar. Door de beste eindexamenkandidaat van ieder conservatorium in Nederland een podium te geven bij Jazz in Duketown, kan er kennis worden gemaakt met grote talenten in de jazzmuziek. Eerdere winnaars van CTA zijn o.a.: Bram van de Glind (2021), Gijs Idema (2020), Mo van der Does (2019), Prashant Samlal (2018) en Sanne Rambags (2017).
 
Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de VriendenLoterij, Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de twaalf provinciale afdelingen.
Over Jazz in Duketown 
Jazz in Duketown is het grootste gratis te bezoeken Jazzfestival van Nederland en richt zich op alle facetten van jazz. De 48e editie vindt plaats tijdens het Pinksterweekend van 3 t/m 6 juni 2022. Jazz in Duketown wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en lokale, regionale en landelijke sponsoren en de gemeente ’s-Hertogenbosch.
CTA 2021 winnaar Bram van de Glind Foto Robert Arts.jpg
5.69 MB
Wie wordt de opvolger van CTA winnaar 2021 Bram van de Glind? Foto: @Robert Arts

Finalisten CTA 2022

Zeven finalisten strijden op 22 mei om de Conservatorium Talent Award 2022 ’S-HERTOGENBOSCH, 29 april 2022 - Conservatorium Talent Award (CTA) is een uniek muzikaal jazzevenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar