Onze vrijwilligers – de verhalen

Jazz in Duketown draait volledig op en met vrijwilligers! Uniek. Sommigen dit jaar pas voor het eerst, sommigen al vele jaren. Onze Else van der Zijden tekende hun verhalen op.

Pieter van den Bosch is al 16 jaar vrijwilliger bij Jazz in Duketown. Vrienden van hem vroegen of hij wilde komen helpen en nu is hij de enige die er nog staat! Pieter helpt bij de opbouw van het festival en blust brandjes waar nodig. De aankleding vindt hij erg leuk, het is een soort omtovering van de stad. De saamhorigheid van de vrijwilligers voelt als een soort familie voor hem. Ondanks de lange dagen heeft hij veel voor het festival over, hij is zelfs van jazz gaan houden!

Arjen van Broekhoven helpt alweer 10 jaar mee. Hij is de bestuurslid namens de Realisatie-commissie en werkt het hele jaar door naar het punt waar alles samen komt: Jazz in Duketown! De eerste muziek uit de luidsprekers en de eerste getapte biertjes ziet hij als een trots moment. Helpen als vrijwilliger geeft hem de kans om andere dingen te doen dan op je eigen werk. En er is ruimte voor het maken van fouten. Arjen ziet Jazz in Duketown ook als een gezellig samenkomen en is altijd in voor een babbeltje.

Noor Croonen helpt ook al 10 jaar mee. Zij zorgt voor de Sponsoring en de Horeca. Toen zij begon, dacht ze er een mooi inkomen van te krijgen, maar net dat jaar werd alles vrijwillig. Noor was al te enthousiast en 10 jaar later is ze er nog steeds! De bezoekers hebben steeds meer verwachtingen van dit unieke gratis festival. Daarom moet er een sterk team aan vrijwilligers staan. Ze vindt de vrijwilligers goed betrokken. Ons helpt ons. Zonder elkaar krijgen we dit prachtige event niet voor elkaar.

Carmen Maas is maar liefst al 30 jaar vrijwilligster bij Jazz in Duketown! Ze begon als begeleidster van het kindermatinee. Later richtte ze de vrijwilligerscommissie op. Deze dagen zorgt ze ervoor dat alle vrijwilligers goed verzorgd worden met eten en drinken. Verder is ze een vliegende kiep en helpt ze waar nodig. Ze ziet de vrijwilligers als een familie in de heerlijke omgeving van muziek.

Peter Koreman helpt Jazz in Duketown nu voor het 15e jaar. Hij begon als chauffeur voor de artiesten en heeft later de groei doorgemaakt naar transportco├Ârdinatie. Hij vind transport een super gezellige ploeg en dat zal hij blijven vinden. Peter vind het fijn om bij te kunnen dragen aan een evenement als Jazz in Duketown en raadt het dan ook iedereen aan.

Niels van den Heuvel is ook al 15 jaar vrijwilliger. Hij begon net als Peter als chauffeur de artiesten van A naar Podium te brengen. Nu is hij mede co├Ârdinator Transport. Na 15 jaar is hij nog niet van plan te vertrekken als vrijwilliger. Hij meent dat de Transport ploeg de leukste ploeg is. Het team van Transport is namelijk al jaren erg hecht. Het doet hem goed dat hij door zowel het publiek van Jazz in Duketown als de artiesten gewaardeerd wordt. Niels ziet Jazz in Duketown als een lichtpuntje van elk jaar en verheugd zich er dan ook elke keer erg op.

 

 

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in