Vacature bestuurslid Realisatie

Ben jij een enthousiaste bouw- of evenementenprofessional met liefde voor muziek en de stad ‘s-Hertogenbosch? 

In verband met het vertrek van het huidige bestuurslid Realisatie zoekt het leukste en grootste gratis jazzfestival van Nederland, Jazz in Duketown, een vrijwilliger in de rol van:

Bestuurslid Realisatie

Jazz in Duketown
Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival van Nederland en trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers. Het festival richt zich op jazz en aanverwante stromingen van nu en wordt tijdens het Pinksterweekend in 2024 voor de 50e keer georganiseerd. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Nergens anders is een dergelijke hoogwaardige programmering gratis te bezoeken.

Dit mooie festival brengen we graag onder de aandacht bij bezoekers en andere stakeholders. Met een team van enthousiaste vrijwilligers wordt gewerkt aan het op- en afbouwen van het festival zoals de verschilende buitenpodia, de toiletten voor bezoekers, beveiliging, transport van de artiesten, het realiseren van het vrijwilligersdorp en nog veel meer. Uiteraard zorgen we ervoor dat dit in overleg gaat met de locale Horeca en de andere commissies binnen Jazz in Duketown. Hierbij ben je zelf ook actief bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Waar bestaat je werk uit?

 • Het maken van inkoopplannen gericht op de doelstellingen van het festival
 • Contact leggen en houden met toeleveranciers van het festival
 • Het uitzetten van de werkzaamheden in de realisatiecommissie en bij partners
 • Samen met het bestuurslid sponsoring zoeken van partners om de inkoop van producten en diensten te ondersteunen
 • Monitoren en waar mogelijk bijsturen van activiteiten
 • Bijdragen aan de benodigde werkzaamheden
 • Aansturen van een enthousiast vrijwilligersteam met ruime ervaring

Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger met

 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Liefde voor (jazz)muziek en Den Bosch 
 • Ervaring op het gebied van realisatie / bouw van evenementen
 • De ambitie om meerdere jaren aan het festival verbonden te blijven
 • tijd om het Pinksterweekend volledig beschikbaar te zijn

 

Je maakt onderdeel uit van de realisatiecommissie, die bestaat uit 6 personen. Tijdens het festival wordt het team uitgebreid met het bouwteam, chauffeurs en handige handjes. Samen zorgen we ervoor dat het festival op tijd is opgebouwd en dat Jazz in Duketown een feest wordt waarbij zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van muziek, eten, drinken en een hoop gezelligheid.

De realisatiecommissie vergadert gemiddeld 1 maal per maand. Tussen de vergaderingen door worden vanuit huis activiteiten uitgevoerd en voorbereid. Gemiddeld kosten de werkzaamheden 4 uur per week.

Geïnteresseerd of meer info?

Mail naar info@jazzinduketown.nl of naar voorzitter@jazzinduketown.nl

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in