Daan Kluwer

25 jaar - Codarts Conservatorium Rotterdam - 11:30
Saxofoon

Daan Kluwer, een veelbelovende saxofonist geboren in 1998, begon zijn muzikale reis in 2019 aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Onder de begeleiding van gerenommeerde musici zoals Ben van den Dungen, Tineke Postma, Benjamin Herman en Nils van Haften, heeft Daan zijn vaardigheden en passie voor muziek verder ontwikkeld. In de afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan in zowel grote als kleine ensembles, waaronder het Jong Metropole, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en The New Composers Pool.

Naast zijn bijdrage aan deze indrukwekkende ensembles, is Daan ook actief betrokken bij meerdere kleine groepen zoals Where’s Dillie, Klankpoeder en het Daan Kluwer Quartet. In deze projecten komt zijn veelzijdigheid als muzikant tot uiting, waarbij hij zowel speelt als composities schrijft. Daan haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de samenwerking met anderen, de begeleiding van zijn docenten en, in het bijzonder, de leden van zijn eigen kwartet.

Door de combinatie van zijn brede ervaring en unieke benadering van muziek, heeft Daan Kluwer een eigen, onderscheidende stijl weten te creƫren. Zijn toewijding aan muzikale groei en samenwerking belooft een spannende toekomst voor deze getalenteerde saxofonist. Met een onstuitbare passie voor muziek en een verlangen om samen te werken met gelijkgestemde artiesten, is het duidelijk dat Daan Kluwer klaar is om zijn stempel te drukken op de wereld van de jazz en daarbuiten.