Fenne Scholte

22 jaar - HKU Conservatorium, Utrecht -
Zang

Fenne Scholte (22 jaar) heeft erg veel podiumervaring. Zij heeft onder andere gespeeld op het ESNS Groningen, Fringe Festival Amsterdam, Grachtenfestival Amsterdam, Tivoli Vredenburg en aflevering geschoten met NTR voor het programma “New Generations” op NPO2 Extra. Met DEUXMILLE heeft ze Kunstbende 2018 Utrecht gewonnen en bij Battle of the Bands is zij tweede geworden in de Muziekgieterij, Maastricht. Daarnaast heeft ze met Bert v.d. Brink (duo), Prashant Samlal (oud winnaar CTA), Alex van der Spek (duo), FENNE (eigen project) gespeeld

Haar grote voorbeelden zijn Jacob Collier, Esperanza Spalding, Joni Mitchell, Ella Fitzgerald, dodie, the Beatles, John Williams, Jamie Cullum, Yebba en Lianne La Havas.

Fenne is trots op dat ze echt haar eigen stem/geluid heft gevonden en haar eigen harmonische handtekening kan zetten in haar composities. Dat er een soort overkoepelende factor is gecreëerd bij alle nummers die ze zingt door een eigenheid in haar stem waarvan ze wist dat die er altijd al was, maar nog niet altijd bewust kon gebruiken. Dat ze dat stukje bewustzijn voor haar zelf heeft gecreëerd, daar is ze trots op.

Over 5 jaar volgt ze een master in het buitenland. Door corona & Brexit  ging haar uitwisseling met London, Guildhall of Music niet door. Nu denkt ze aan een master bij een gerenomeerd conservatorium in het buitenland.  Naast de master wil ze over 5 jaar sowieso nóg twee albums hebben uitgebracht. Waarbij ze wil samenwerken met verschillende disciplines als beeld waardoor ze andere inzichten/perspectieven krijgt.