Giorgio Stienstra

Conservatorium Maastricht -
Basgitaar

Giorgio Stienstra is een 23-jarige bassist. De afgelopen vier jaar heeft hij elektrische jazz basgitaar gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht. Sinds de zomer van 2021 heeft hij hierin zijn Bachelor behaald als uitvoerend muzikant. Tijdens zijn periode op het Conservatorium heeft Giorgio met verschillende getalenteerde muzikanten gespeeld, waaronder Tizaan Alphonso. Samen hebben zij in verschillende Europese landen hun jazz/ fusion muziek laten klinken. Dat doen zij tegenwoordig nog steeds! Naast uitvoeringen met bands, heeft Giorgio de afgelopen jaren in verschillende musicals en orkesten gespeeld, waaronder Jesus Christ Superstar onder leiding van Ron Daelemans.

Op 15-jarige leeftijd kwam Giorgio in aanraking met jazz. Hij was opslag verliefd op de vrijheid van het improviseren. Met deze vrijheid in gedachte creëert hij een frisse en open sound, met als uitgangspunt Groove. Tot het heden laat Giorgio zich inspireren door andere muzikanten. Grote voorbeelden zijn bassisten en componisten zoals Joe Dart, Rocco Prestia, Marcus Miller en James Jamerson. Net als zijn voorbeelden speelt Giorgio harde Grooves afgewisseld met Gospel Bass Licks.

Komend schooljaar start Giorgio aan de Pre-Master Arts & Culture, specialisatie Music Industries, aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Om met zijn muzikale en theoretische kennis uiteindelijk de lichte muziek in Limburg.

Giorigio in actie zien tijdens de Conservatorium Talent Award 2021 op 30 oktober aanstaande in Podium Azijn fabriek? Bestel HIER je toegangskaartjes!