Nathaniel Hanson

24 jaar - Conservatorium Maastricht - 16:30
Piano

Nathaniel Hanson, een 24-jarige pianist afkomstig uit Curaçao, heeft zich toegelegd op jazz aan het Conservatorium Maastricht. Naast zijn vaardigheden op de piano, beheerst hij ook het keyboard en produceert hij zijn eigen muziek. Nathaniel heeft zijn talent ontwikkeld door piano te spelen in verschillende kerken op Curaçao en door op te treden met zijn jazztrio in hotels en zalen tijdens zijn tienerjaren. In Europa heeft hij zijn kunsten vertoond op het PAS festival, het LandbouwBelang in Maastricht en in diverse restaurants en cafés in Nederland, België en Duitsland. Onlangs gaf hij zelfs een solo pianoconcert op Curaçao, gevolgd door een improvisatieworkshop.

Momenteel maakt Nathaniel deel uit van de R&B-band “The C.I” en zijn eigen kwartet. Tijdens zijn studie aan het conservatorium heeft hij samengespeeld met verschillende bands, waaronder het DIYA trio en Momala Ma. Zijn muzikale helden zijn onder andere Bill Evans, Oscar Peterson, Robert Glasper, Herbie Hancock, Tesseract en Michael Jackson. Nathaniel is met name trots op zijn vermogen om moeiteloos verschillende muziekstijlen te verkennen en samen te voegen tot een samenhangend geheel.

Voor de toekomst heeft Nathaniel grootse plannen: over vijf jaar hoopt hij meerdere zelf geproduceerde albums te hebben uitgebracht in diverse stijlen. Daarnaast wil hij workshops en lessen geven aan jongeren die nog geen kans hebben gehad om zich muzikaal te ontwikkelen. Tot slot droomt hij ervan om met één of twee artistieke projecten de wereld rond te reizen, interessante mensen te ontmoeten en zijn muziek met een breed publiek te delen.