Rik van der Made

Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg (Academy of Music and Performing Arts Tilburg -
Tenor Saxofoon

Rik, 20 jaar, is momenteel vierde jaars student van het conservatorium te Tilburg. Onder andere heeft Rik les gehad van Steven Dietvorst, Paul Weiling, Yuri Honing, Guido Nijs en Jasper Staps. Hij speelt onder andere het met het Jong Metropole (2021), Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO 2019/2020) o.l.v Ruben Hein, zijn jazz trio en de blazerssectie SBR Horns. Voor zijn eigen groep, het Rik van der Made Quintet, schrijft hij eigen werk. Met deze, en andere bezettingen heeft hij op diverse podia en festivals in het hele land gespeeld zoals, North Sea Jazz, Concert at Sea, Jazz in Duketown, Bimhuis, Lantarenvenster, Tivoli Vredenburg, Amersfoort Jazz, PaRaDoX, Het Paard, Jazz Festival Generations (Orpheus Apeldoorn),Vorstin, Toonzaal, Gebouw T, Concert By The Sea, AMZAF, Palm Parkies, Grachten Festival Amsterdam, Make It Jazz Festival, Sound of Europe, enzovoorts. Daarnaast zijn we met het NJJO o.l.v. Ruben Hein bij De Wereld Draait Door op televisie en bij NPO Radio 2 Muziek Café te gast geweest. In 2021 is zijn band genomineerd voor de “Grachtenfestival Jazz Competition”.

Voorbeelden heeft Rik voldoende, maar om er een aantal te noemen: Lester Young, Sonny Rollins, Paul Desmond, Cannonball Adderley, Kenny Garrett, Ben Wendel, Krzysztof Urbański en Chris Potter als misschien wel zijn grootste inspiratiebron op het moment.

Hij is blij dat hij aan het begin van de pandemie de stap heeft gemaakt om te beginnen met schrijven. Ondertussen wordt de stapel met composities steeds groter en is hij aan plannen aan het maken deze op de plaat te zetten.

Rik in actie zien tijdens de Conservatorium Talent Award 2021 op 30 oktober aanstaande in Podium Azijn fabriek? Bestel HIER je toegangskaartjes!