Tonke Suithoff

28 jaar - Prins Claus Conservatorium Groningen - 15:30
Piano

Tonke Suithoff is een 28-jarige, talentvolle pianist en toetsenist, die zijn muzikale roots heeft gevonden aan het Prins Claus Conservatorium. Met zijn veelzijdige ervaring in zowel pop- als jazzmuziek, heeft Tonke al vele optredens op zijn naam staan en deelgenomen aan verschillende competities. Zijn grote voorbeelden zijn Emmet Cohen, Martijn Van Iterson, Peter Beets en Jasper Blom, maar hij heeft ook een voorliefde voor de moderne sound van Michael Brecker en de tijdloze klanken van Ahmad Jamal.

In zijn muzikale carrière heeft Tonke met diverse bands gespeeld, waaronder Nostalgia – zijn eigen trio, Skypainters, AMK, Cookin’ Crew, Tim Van Der Velden Quartet, Papaya Lovers en Jazz Doctors. Hij is bijzonder trots op de moeilijke weg die hij heeft bewandeld, wat heeft geleid tot meer vrijheid en plezier in het muziek maken. Daarnaast heeft hij een sterke harmonische identiteit ontwikkeld door het maken van arrangementen voor jazzstandards en het componeren van eigen nummers die natuurlijk aanvoelen om te spelen.

Tonke heeft een duidelijke visie voor de toekomst: over vijf jaar wil hij de jazztraditie nog beter beheersen, meer eigen composities schrijven en nog meer optreden. Hij ambieert om op grotere podia en mooie festivals te staan, albums op te nemen als bandleider met eigen muziek en jonge mensen te inspireren om met muziek bezig te gaan. Met zijn passie en doorzettingsvermogen zal Tonke ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten in de muziekwereld.