professional diamond art kits site.

Festival Informatie

Informatie voor artiesten

Al bijna 45 jaar klopt het Jazz hart van Nederland in ‘s-Hertogenbosch. Geen enkel ander jazzfestival biedt zulke hoogwaardige programmering geheel gratis aan. Gemiddeld 135.000 bezoekers van binnen en buiten de stad komen op de unieke Bossche gastvrijheid en de muziek af.
Jazz in Duketown wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Er wordt dus niemand betaald voor het werk wat hij/zij voor het festival doet. Dat is uniek en wij zijn daarom ook erg zuinig op onze vrijwilligers. Mede hierdoor zijn alle optredens gratis te bezoeken.

Ook dit jaar hebben we weer een line up waar wij trots op zijn, zoals bijvoorbeeld:

  • John Scofield
  • James Carter
  • Roberto Fonseca
  • Alain Clark
  • Brainpower met Re:Freshed Orchestra
  • Zara McFarlane
  • Yotam Silberstein Quartet
  • Ntjam Rosie
  • Phronesis & New Rotterdam Jazz Orchestra

Een volledig overzicht van alle optredens vindt u in het blokkenschema.

Jazz in Duketown vindt plaats in de gezellige binnenstad van ’s-Hertogenbosch. In de plattegrond vind je alle podia en andere belangrijke punten.

Een paar zaken willen we je (vast) meegeven.

Vervoer
Er is een centrale parkeerplaats voor artiesten en medewerkers ingericht aan de oostzijde van de stad (de Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, ‘s-Hertogenbosch). Vanaf daar worden jullie vervoerd naar de speellocatie. Verdere instructies over tijd en locatie krijgen jullie per mail toegestuurd.

Artiestenbegeleiding
Bij aankomst krijg je een artiestenbegeleider toegewezen die de laatste stand van zaken met je doornemen en voor je paraat staan bij alles wat je nodig hebt.

Contracten en uitbetaling 
Vooraf aan het optreden zullen wij vragen om de benodigde gegevens voor uitbetaling naar ons toe te sturen. Denk hier aan contracten, facturen en alle benodigde VAR/Gage en overeenkomsten die benodigd zijn voor de administratie. Als de facturen en documenten zoals gageverklaringen en identiteitsbewijzen goed zijn aangeleverd krijg je zo snel mogelijk  het festival de gage op je bankrekening gestort.
LET OP! We doen geen contante betalingen.

Backline
In principe verzorgen wij geen backline, mits anders overeengekomen. Voor bands die dit wel aanvragen via de technische rider zullen we hierin zoveel mogelijk tegemoet komen. Als er afwijkingen zijn is hiervoor altijd een reden en een vergelijkbaar vervangende oplossing gevonden. Kostenbeheersing is één van de redenen waarom we soms niet aan specifieke wensen kunnen voldoen.

Hospitality
Zoals gezegd zijn wij een gratis festival, wij verkopen geen concerttickets. We zijn echt een festival van mensen voor mensen! Het uitgangspunt is dat ons publiek op een laagdrempelige manier met alle facetten van de jazz kan kennismaken en ervan genieten. We doen er alles aan om je gastvrij te ontvangen. Als we niet aan al je wensen kunnen voldoen vragen we daarvoor begrip.

Geluid
Omdat de concerten in de buitenlucht plaatsvinden moeten we geluidsnormen van de gemeente aanhouden.
Overschrijding van normen betekent voor ons het risico van boetes en brengt onze samenwerking met andere partijen, binnenstadsbewoners en gemeente in gevaar. We gaan hier dus behoedzaam mee om.

 

Plattegrond

Download de plattegrond zodat u moeiteloos de weg vindt naar alle podia en andere belangrijke locaties.

Download plattegrond

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in

Typhoon Bg