Gitaarvirtuoos Di Meola naar Jazz in Duketown

Al Di Meola, één van de meest befaamde gitaristen ter wereld, treedt op zaterdag 3 juni op tijdens Jazz in Duketown. De Amerikaan werkte eerder samen met grootheden als Miles Davis en Herbie Hancock en maakte deel uit van ‘Return to Forever’, de bekende jazzrockformatie van Chick Corea. Di Meola staat bekend om de virtuoze wijze waarop hij jazz combineert met flamenco en zal zijn kunsten tonen op het podium op de Markt in ‘s-Hertogenbosch. Dezelfde dag zal ook Ben Williams (bassist van o.a. Pat Metheny’s Unity Group) met zijn eigen band ‘Sound Effect’, met onder andere saxofonist Marcus Strickland, tijdens het gratis te bezoeken festival optreden.

Op zondagavond zal de Nederlandse formatie ‘Room Eleven’, die in het verleden enkele grote hits heeft gehad en sinds vorig jaar weer bij elkaar is, een spetterend optreden verzorgen op het plein aan de voet van de Sint Jan Kathedraal. Eerder die dag doet bassist Etienne Mbappé & The Prophets de Bossche binnenstad aan. De Fransman speelde met onder andere Ray Charles en combineert jazz met pop en wereldmuziek. Andere namen die aan de programmering zijn toegevoegd zijn de Nederlandse zangeres Pink Oculus, Renegade Brass Band (GB), Lucy Woodward (VS) en Black Flower uit België. Jazz in Duketown had al eerder de komst van bekende namen als Joshua Redman Trio (VS), Trijntje Oosterhuis, Michelle David & The Gospel Sessions, Sons of Kemet (GB) en China Moses (FR/VS) aangekondigd. 

Waren in de voorgaande edities van Jazz in Duketown de grootste namen enkel voorbehouden aan het podium op de Parade, dit jaar is ook de Markt het podium voor enkele (inter)nationale toppers. Naast Di Meola beklimmen onder meer ook het Joshua Redman Trio, jazz-zangeres China Moses en het Nederlandse kwartet met saxofonist Benjamin Herman, pianist Peter Beets, contrabassist Ruud Jacobs en drummer Han Bennink het podium op de Markt. 

Jazz in Duketown is het grootste gratis jazzfestival van Nederland, en richt zich op jazz en aanverwante stromingen van nu, trekt jaarlijks ruim 150.000 bezoekers. Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt. 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in