Talenten Conservatoria strijden om award

Op zaterdag 20 mei a.s. strijden negen veelbelovende conservatoriumstudenten van 10:30 uur tot 18:00 uur in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch om de felbegeerde Conservatorium Talent Award (CTA). Het is de zesde editie van dit unieke evenement, onderdeel van het programma van Jazz in Duketown, en biedt letterlijk en figuurlijk een podium aan afstuderende jazzmuzikanten. Nieuw dit jaar is dat CTA niet tijdens Jazz in Duketown maar twee weken voorafgaand aan het festival plaatsvindt. De optredens van de finalisten zijn gratis te bezoeken.

Finalisten
De negen finalisten zijn  zangeres Sanne Rambags van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, Benjamin Torbijn die binnenkort afstudeert in de richting slagwerk aan het Conservatorium uit Utrecht, student gitaar aan het Conservatorium in Rotterdam Jelle RozenburgAnnelie Koning studeert zang aan het Conservatorium in Arnhem, Patrieck Bonnet wordt opgeleid als saxofonist in ’s-Gravenhage, Gijs Idema student gitaar aan het Conservatorium in Amsterdam, zangeres Babs van Bree van het Conservatorium in Maastricht, saxofonist Kasper Rietkerk van het Conservatorium in Zwolle en Gerben Wasser die in Groningen saxofoon studeert.

Dat het niveau van de finalisten hoog is, blijkt uit eerdere deelnemers aan CTA zoals Maarten Hoogenhuis, Sebastiaan van Bavel, Lizzy Ossevoort en Jasper van Damme die na hun afstuderen hard aan de weg timmeren in de (jazz)muziek.

Jury
De opzet is zoals de eerdere edities: elke student geeft een optreden en dit zal worden beoordeeld door een professionele vakjury die dit jaar bestaat uit Charlie Crooijmans (VPRO Vrije Geluiden), de bekende jazzmusicus Benjamin Herman, Frank van Berkel (programmeur), Martin Fondse (componist) en Coen de Jonge (Jazzrecensent). De muzikanten worden tijdens hun 25 minuten durende optreden beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. De winnaar wordt ‘s avonds tijdens een besloten avond bekend gemaakt. 

Talentontwikkeling
Jazz in Duketown hecht veel waarde aan de ondersteuning van aanstormend talent. De winnaar van de Conservatorium Talent Award ontvangt daarom niet alleen een geldbedrag van EUR 5.000 maar krijgt ook de gelegenheid om op te treden tijdens Jazz in Duketown 2017.  Daarnaast wordt de winnaar ondersteund in zijn of haar persoonlijke en muzikale ontwikkeling via opleidingen, workshops en masterclasses.

Meer informatie over de Conservatorium Talent Award en de finalisten is te vinden op de pagina van de Conservatorium Talent Award.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in