Alain Clark slotact Jazz in Duketown 2018

Met de bekende Nederlandse muzikant Alain Clark sluit wederom een grote artiest dit jaar Jazz in Duketown af. De zanger, bekend van grote hits als ‘Back in my World’ en het ontroerende duet met zijn vader ‘Father and Friend’ is op maandag 21 mei op de Parade in ’s-Hertogenbosch de slotact van het vierdaagse festival. Clark heeft ruim een jaar in de Verenigde Staten aan een nieuw album gewerkt en is nu terug in Nederland om dit aan zijn fans te presenteren. Deze spectaculaire afsluiter wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Promotie Evenementen Parade’ (PEP). Jazz in Duketown is het best bezochte gratis jazzfestival van Nederland en is in het Pinksterweekend van 18 t/m 21 mei in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

Eerder maakte de organisatie bekend dat (inter)nationaal gerenommeerde namen als John Scofield, James Carter and Brainpower met Re:freshed Orchestra gaan optreden en aan dit lijstje worden onder meer de volgende bands toegevoegd:

Het mysterieuze en allesbehalve alledaagse Blow Trio uit België van wie niet bekend is wie de drie gemaskerde muzikanten op het podium zijn. Wat wel duidelijk is, is dat het trio een dampende mix maakt van dance en jazz en al menig festival in vuur en vlam zette.

Zangeres, pianiste en gitariste Camilla Blue (Joyce Deijnen) zal met haar achtkoppige band met blazers en strijkers op de Markt het podium beklimmen en haar eigen wereld met melodieën, teksten en originele songs.

Ook het internationaal bekendste jazzorkest uit Nederland, ICP, geeft acte de présence tijdens Jazz in Duketown. Door geen groep ter wereld wordt op zo’n hoog niveau geïmproviseerd als door het Instant Composers Pool Orchestra. De unieke mix van contemporaine klanken, onweerstaanbare oude swing, verraderlijk pakkende melodietjes en gekke of juist ingetogen ingevingen gaat altijd over het moment. Natuurlijk nog steeds met de onnavolgbare drummer Han Bennink.

Tijdens Jazz in Duketown worden alle facetten van de hedendaagse jazz belicht. Zo zal één van de gitaarvirtuozen van de nieuwe jazzgeneratie, Yotam Silberstein, op de Markt bebop-traditie combineren hij met eigentijdse invloeden.

De Kameroens/Nederlands jazz-zangeres Ntjam Rosie brengt een mengeling van jazz, soul en pop met invloeden van Afrikaanse muziek en speelde eerder met onder andere Eric Vloeimans en Ronald Snijders.

Andere eerder gepresenteerde muzikanten zijn de Britse band Red Snapper, de avontuurlijke pianotrio’s Phronesis en Marcin Wasilewski, het Belgisch collectief Evil Empire Orchestra, Rilan and the Bombadiers en Peter Beets Trio ft. Eric Alexander. Uit de bloeiende jazz-scene van Israël komt het Itamar Borochov Quartet naar ‘s-Hertogenbosch.

Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in