Publiek geniet bij Jazz in Duketown

155.000 bezoekers in Bossche binnenstad tijdens grootste gratis jazzfestival van Nederland.

De 45e editie van Jazz in Duketown is een groot succes geworden. De brede programmering van hoog niveau in combinatie met het schitterende weer zorgden ervoor dat circa 155.000 bezoekers, 10.000 meer ten opzichte van de vorig jaar, gedurende het Pinksterweekend naar de binnenstad van ’s-Hertogenbosch trokken. De groei was met name te danken aan de uitbreiding en de  hoogwaardige programmering op de Markt. En net als vorig jaar werden ook de livestreams uitstekend bekeken want vanuit de hele wereld keken via Facebook en YouTube 132.000 personen mee naar de optredens op de Parade en de Markt.

IJzersterk programma
Programmeurs Koen Graat en Bartho van Straaten hadden een ijzersterke line-up voor het grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland samengesteld. Dat dit werd gewaardeerd bleek wel uit de bomvolle pleinen tijdens de optredens van publiekstrekkers als John Scofield, James Carter, Brainpower en Ida Nielsen. De afsluitende act van Alain Clark, die samen met de horecaondernemers op de Parade werd georganiseerd, trok ruim 9.000 bezoekers. Ook het Kerkplein, met vernieuwende acts als Blow Trio, Red Snapper en Evil Empire Orchestra, trok veel publiek. In de straten en horeca in het centrum was het alle dagen door de vele bezoekers levendig druk.

Talentontwikkeling
Talentontwikkeling had meer dan ooit een prominente plek in Jazz in Duketown. De winnaar van de Conservatorium Talent Award, Prashant Samlal van het Conservatorium Utrecht (CTA), kreeg een podium op de Markt. Alle CTA finalisten kregen tijdens een workshop van saxofonist James Carter de gelegenheid om te leren van een internationale top muzikant. In samenwerking met het Prinses Christina Fonds traden Ian Cleaver (winnaar 2016) en Tadjiro Velzel (winnaar 2017) op. Met de Jazzwerkplaats en Jungle in Duketown in de Raadskelder kregen jonge talenten en amateur muzikanten de ruimte om hun talent te laten zien.

Jazzclub
Voorzitter Gaby Westelaken is erg tevreden over deze editie van Jazz in Duketown. “Vier dagen lang veranderde de Bossche binnenstad in een jazzclub. De sfeer was fantastisch en mede door de grote diversiteit was er voor elk wat wils, dat is één van de sterke punten van Jazz in Duketown. Bezoekers konden in de zon genieten van grote artiesten als John Scofield en Alain Clark maar ook van jonge opkomende muzikanten. ”

Trots
“Ik ben erg trots op de grote groep vrijwilligers van wie een deel het hele jaar bezig is met de organisatie van dit festival . Dankzij hen en de uitstekende samenwerking met de horeca, gemeente en sponsoren kunnen we dit fantastische festival gratis aanbieden ”, aldus Westelaken. “

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in