Jazz in Duketown en WK Handboogschieten 2019

In 2019 vindt van 3 tot en met 16 juni het WK Handboogschieten plaats in ’s-Hertogenbosch. Een klein deel hiervan, namelijk de finale van de para-atleten, is ingepland op de Parade tijdens het Pinksterweekend waarin traditioneel Jazz in Duketown plaatsvindt.

Jazz in Duketown is het afgelopen jaar in overleg geweest met de gemeente ’s-Hertogenbosch en de organisatie van het WK Handboogschieten. Helaas heeft de organisatie van het WK aangegeven dat het niet mogelijk is om deze finale te verplaatsen naar een van de andere locaties van het WK.

Vanzelfsprekend gaat de 46e editie van Jazz in Duketown door. Met 155.000 bezoekers is het niet alleen het grootste gratis evenement voor Bosschenaren, maar ook voor de 55.000 muziekliefhebbers van buiten de regio. Jazz in Duketown levert daardoor ook 15 miljoen euro aan economische waarde voor de stad. Uit onderzoek van de gemeente blijkt bovendien dat inwoners van de gemeente, na de carnavalsoptocht, het meest trots zijn op Jazz in Duketown.

De Parade is de grootste festivallocatie, waar de meeste festivalbezoekers terecht kunnen. Er is geen andere locatie in de binnenstad met dergelijke omvang. De Parade is ook voor de inkomsten van Jazz in Duketown bepalend, gezien o.a. de inkomsten voor horeca-ondernemers en de aantrekkingskracht voor sponsors. Het niet of minder kunnen gebruiken van de Parade leidt daarom tot economische schade voor het festival, maar vermoedelijk ook voor de stad.

De gemeente neemt eind augustus een besluit over het gebruik van de Parade tijdens het Pinksterweekend. Jazz in Duketown heeft haar zienswijze, inclusief indicatie van mogelijke economische schade, kenbaar gemaakt aan de gemeente. Wij vertrouwen erop dat de gemeente het belang van Jazz in Duketown meeweegt in haar besluit.

Grote namen naar Jazz in Duketown 2019

Vier dagen gevarieerde jazz van hoog niveau tijdens grootste gratis jazzfestival van Nederland Jazz in Duketown, dat plaatsvindt van 7 t/m 10 juni, heeft de eerste namen bekendgemaakt. Het grootste gratis jazzfestival van Nederland haalt voor de 46ste editie Marcus Miller en Richard Bona naar Den