Social Media medewerker

Social Media medewerker (vrijwilliger)

Jazz in Duketown is het grootste gratis (openlucht) jazzfestival in Nederland, met meer dan 150.000 bezoekers per jaar. Op de gratis te bezoeken podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op. Het festival richt zich op jazz en aanverwante muzieksoorten, zoals soul en funk gerelateerde jazz. Jazz in Duketown programmeert ook nieuwe, aankomende bands, die later te zien zijn op andere (niet jazz) festivals. De brede en vernieuwende programmering laat zien dat jazz voor alle leeftijden is.

De afgelopen jaren is een muzikale stap vooruitgezet. De Markt in het hart van ’s-Hertogenbosch is imposanter neergezet, met een groter podium en grotere (internationale) artiesten. Dit heeft ook geleidt tot nieuwe (bovenregionale) communicatie, zoals online advertenties en live streams van concerten op Facebook en Youtube. Het belang van Social Media is hierdoor toegenomen. De komende jaren is de communicatiestrategie gericht op het realiseren van een zo groot mogelijk (bovenregionaal) bereik, ook onder jongeren.

In verband met het vertrek van de huidige Social Media medewerker zijn we op zoek naar een

Social Media medewerker

Als lid van de Communicatiecommissie houd jij je bezig met alle Social Media activiteiten van Jazz in Duketown. Samen met de andere Social Media medewerker in de Communicatiecommissie bedenk je de Social Media Strategie en voer je deze uit.

Wie ben jij?

  • Social Media heeft voor jou geen geheimen! Je weet welke media aansluiten bij welke doelgroep en hoe je deze moet inzetten om de doelgroep te bereiken.
  • Je durft te experimenteren en haalt zo het maximale bereik uit Socal Media.
  • Je hebt een paar uur per week beschikbaar om de activiteiten in te vullen en je bent beschikbaar tijdens Jazz in Duketown van 26 tot en met 28 mei 2023.
  • Je hoeft geen Jazz kenner te zijn, maar liefde voor muziek is wel handig.

Je maakt onderdeel uit van de Communicatiecommissie, die eenmaal per twee weken op maandagavond vergadert. Naar verwachting nemen de werkzaamheden gemiddeld een paar uur per week in beslag.

Wat bieden wij?
We bieden helaas geen salaris, maar wel een waanzinnige ervaring om, samen met 200 andere vrijwilligers, het mooiste gratis Jazzfestival neer te zetten. Je doet als lid van de communicatiecommissie ervaring op met vrijwilligerswerk in het algemeen en festivalcommunicatie in het bijzonder. De communicatiecommissie biedt veel ruimte om te experimenteren met (nieuwe) media. Jazz in Duketown is bovendien een mooie plek om je zakelijke en persoonlijke netwerk uit te breiden.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in