Nieuwe voorzitter Jazz in Duketown

Eind vorig jaar kondigde Jazz in Duketown voorzitter Gaby Westelaken aan te stoppen als voorzitter van het festival. In Stef Thijssen is nu een waardig opvolger gevonden. Na de editie van dit jaar zal het voorzitterschap aan hem worden overgedragen. 

Stef Thijssen is sinds 2019 secretaris van het festival. De afgelopen maanden bereidde hij zich al voor op zijn nieuwe rol als voorzitter. Ook het komende festival is hij al actief betrokken om vanaf volgende maand meteen goed van start te kunnen gaan.

Stef Thijssen kijkt er naar uit om samen met de JiD vrijwilligers verder te bouwen aan het festival en zegt hierover: “Al vele jaren ben ik bezoeker geweest van het fantastische festival vanuit mijn vorige woonplaats. Nu ik sinds een paar jaar in het centrum van Den Bosch woon is het een bijzonder gevoel om met deze groep vrijwilligers dit jaarlijkse festival te kunnen organiseren. Ik ben blij dat de kennis en ervaring en vooral ook het enthousiasme van Gaby voor dit festival niet verloren zal gaan. Gaby zal later dit jaar toetreden tot de raad van toezicht van de stichting Jazz in Duketown en daarmee betrokken blijven bij het festival.”

Gaby Westelaken: “Jazz in Duketown is een vrijwilligersorganisatie die zich, door de inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers, gedraagt als professionele organisatie. We vinden het belangrijk dat de vrijwilligers zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien. We zien dat vrijwilliger zijn bij JiD leidt tot ontwikkeling van competenties die ook in de werkomgeving nuttig zijn. De komende jaren zal Stef verder bouwen aan de meerjarenambitie om JiD een nationaal onderscheidend karakter en nationale bekendheid te geven. Ook zal hij toewerken naar 50 jaar JiD in 2024.”

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in