Jazz in Duketown ook dit jaar een groot succes

Dit weekend vond alweer de 48e editie van Jazz in Duketown plaats. Opnieuw een groot succes en, ondanks de regen, een goede opkomst op het grootste gratis jazzfestival van Nederland. Ondanks de regen op zondag zorgde Typhoon voor een waanzinnige afsluiter op maandag. 

 

De laatste noten zijn gespeeld, de hekken opgeruimd en de lichten uitgedaan. Jazz in Duketown 2022 zit erop. Na twee jaar met aangepaste festivals kon het festival dit jaar eindelijk weer in zijn oorspronkelijke vorm plaatsvinden. Ruim 110.000 bezoekers vonden hun weg naar het centrum van ’s-Hertogenbosch om te genieten van een hoogwaardig programma. Daarnaast keken 50.000 mensen mee via de online streams via Youtube en Facebook, waarvan 6000 op Jazz in Duketown TV, gepresenteerd door Jan Willem van den Akker en Fuad Hassen. De best bekeken livestream was die van Bram van de Glind was. Bram won vorig jaar de Conservatorium Talent Award en speelde op de Markt.

Helaas viel de zondag van het festival letterlijk in het water door de slechte weersomstandigheden. Gelukkig kon het publiek de andere drie dagen volop genieten van de beste muziek in de binnenstad van Den Bosch. 

Op de Markt bouwde Ghost-Note op vrijdagavond een feestje en speelde Theon Cross de sterren van de hemel. Ook op de Parade was dit jaar genoeg te zien en horen. Van ‘rock ’n soul’ door Rilan & The Bombadiers op vrijdag tot pakkende grooves en vloeiende raps van blackwave. en natuurlijk de energieke slotact van Typhoon op maandag. Op het Kerkplein lieten Run Logan Run, Convoi Exceptional en Trio Onoda horen waarom ook dit plein zeker niet mag ontbreken in de line-up. Teus Nobel, Artist in Residence van dit jaar, speelde maar liefst vier concerten. Onder andere op vrijdag op de markt met zijn Teus Nobel Liberty Group en op zaterdag met Het Brabants Jazz Orkest. 

 

Theater aan de Parade in Poppodium Azijnfabriek, de nieuwste locatie van het festival, werd dit jaar al goed gevonden door het publiek. Gelukkig kon het concert van Cyrille Aiméé naar deze locatie verplaatst worden. Met de andere acts wordt gekeken of ze volgend jaar terug kunnen komen en dan een plek in de programmering krijgen. Het festival gaat er van uit dat zeker drie artiesten volgend jaar opnieuw op de planning staan. 

 

Gaby Westelaken, voorzitter Jazz in Duketown: “Ondanks het mindere weer op zondag was het ook dit jaar weer een enorm geslaagd festival. Gelukkig konden we het festival op maandag goed afsluiten met prachtige concerten op de Markt, het Kerkplein en de Parade, waar het aan het eind van de middag nog bomvol stond. Ook mijn complimenten voor de organisatie en de vrijwilligers, die zich ook dit jaar weer door weer en wind hebben ingezet voor dit festival.”

 

Volgend jaar vindt Jazz in Duketown plaats van 26 t/m 29 mei. 

 

Foto: Wim Roelsma

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in