Jazz in Duketown onthult eerste namen voor historische 50e editie

Yellowjackets, Candy Dulfer en Jazzmeia Horn voeren indrukwekkende line-up aan op de jubileumeditie

Jazz in Duketown, het grootste gratis jazzfestival van Nederland, kondigt met trots de eerste namen aan voor de historische 50e editie. Het festival, dat plaatsvindt van 17 tot en met 19 mei 2024, belooft een uniek jubileum te worden met een mix van gevestigde namen en opkomende talenten.

Gevestigde namen brengen wereldklasse jazzfusion

De line-up van Jazz in Duketown 2024 wordt aangevoerd door niemand minder dan Yellowjackets (US), wereldwijd bekend als een van de topbands op het gebied van jazzfusion. De Amerikaanse groep, zeventien keer genomineerd voor een Grammy Award, staat garant voor opwindende grooves en funky ritmes, versterkt door virtuoze solo’s. Ook saxofonist Bob Mintzer en drummer Will Kennedy, beide met indrukwekkende samenwerkingen op hun naam, maken deel uit van Yellowjackets’ indrukwekkende bezetting.

 

De koningin van de funksaxofoon, Candy Dulfer, geeft dit voorjaar enkele exclusieve concerten in Nederland als onderdeel van haar aanstaande wereldtournee WE FUNK HARDER. Bekend van hits als ‘Lily Was Here’ en samenwerkingen met grootheden als Prince, Beyoncé en Nile Rodgers, belooft Candy Dulfer een energieke show vol dampende funk tijdens Jazz in Duketown.

Opkomende namen schitteren naast jazzlegendes

Jazzmeia Horn, de getalenteerde jazzvocaliste uit New York, wordt al vergeleken met grootheden als Sarah Vaughan en Betty Carter. Winnares van de Thelonious Monk Institute Jazz Vocals Competition en met een Grammy-genomineerd debuutalbum, zal Horn met haar gerijpte zang en scats een onvergetelijke indruk achterlaten op Jazz in Duketown.

Ook Emma Rawicz, de jonge saxofoniste uit Londen, staat op het programma als veelbelovend nieuw talent. Haar album ‘Chroma’ werd wereldwijd opgepikt en omschreven als indrukwekkend door niemand minder dan Jamie Cullum op BBC Radio.

Daarnaast biedt het festival een divers scala aan artiesten, van het energieke jazzfusion-hiphopgroep RADIOHOP tot het Gentse trio Dishwasher_, dat jazz voor de ‘non-jazzbelievers’ creëert met een frisse en dansbare sound.

Het Nederlands-Belgische project Ntjam Rosie meets Licks & Brains, het Paul van Kemenade Classic Quintet en het Zwitserse funktrio The Next Movement voegen zich ook toe aan de indrukwekkende line-up van Jazz in Duketown 2024.

Nieuwe locatie

Voor de allereerste keer zal het nieuwe Theater aan de Parade dienen als binnen locatie tijdens Jazz in Duketown. Onder andere Peter Beets New Jazz Orchestra zal hier, samen met Sven Hammond, te zien zijn.

Een jubileum om naar uit te kijken

Jazz in Duketown belooft met zijn 50e editie een historisch en veelzijdig festival te worden, waar de grote jazz namen samenkomen met de nieuwe generatie talenten. Het gratis toegankelijke evenement, dat plaatsvindt op diverse podia in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch, staat garant voor drie dagen vol muzikale ontdekkingen en hoogtepunten.

Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt. Meer informatie over de artiesten staat op www.jazzinduketown.nl.

Foto (c) Carin Verbruggen

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in