professional diamond art kits site.

Conservatorium Talent Awards

Conservatorium Talent Award

Op zaterdag 13 mei 2023 vindt de 12e editie plaats van de Conservatorium Talent Award georganiseerd door Jazz in Duketown. Een prijs van € 5.000,00 wordt uitgereikt aan de meest getalenteerde kandidaat met daarnaast een prijs van € 1.000,00 voor kandidaat met de beste compositie. Dit jaar hebben we mede door de Coronaperikelen voor een andere vorm gekozen. De (door Nederlandse conservatoria gekozen) kandidaten komen dit jaar niet met hun eindexamen-bezetting naar ‘s-Hertogenbosch maar gaan 1 eigen compositie ten gehore brengen met het Jazzorchestra of the Concertgebouw. Tijdens het juryberaad speelt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw nog enkele nummers.

Dit evenement vindt plaats op zaterdag 13 mei in Podium Azijnfabriek, Triniteitsstraat 19 in Den Bosch, voor meer informatie https://www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/

De conservatoria in Nederland vaardigen hun beste studenten af die strijden om het felbegeerde award;

Overdag is het evenement gratis toegankelijk; voor het avondprogramma kun je  een kaartje kopen (€ 11,75 p.p.);

Locatie

Podium Azijn Fabriek

Triniteitstraat 19

Den Bosch

Wil je dit niet missen, koop nu je kaartje!

De Conservatorium Talent Awards 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Informatie over de finalisten 2023 vind je op Finalisten CTA 2023 .

Over CTA

Altijd al in één dag al het Nederlandse Jazz-talent van het jaar willen zien? Dat kan! Tijdens de Conservatorium Talent Award kun je luisteren naar afgevaardigden van negen Nederlandse Jazz-opleidingen (conservatoria). Het concours geeft een doorkijk voor het publiek van wat er leeft op de conservatoria. Denk aan de actuele stijlen, spelniveau’s en creativiteit van de meest recente lichting Jazz studenten.

Miniconcerten
De deelnemers zijn als toptalent door hun vakopleiding aangemeld en studeren tussen mei en juli af als ‘Bachelor in Music’ of ‘Master in Music’. In miniconcerten van een half uur spelen de kandidaten tijdens het concours een selectie uit hun eindexamenproject voor een vijfkoppige jury.

Beoordeeld door professionele jury
Een jury met als vaste voorzitter Aad van Nieuwkerk (NPO Radio 2 Soul en Jazz) en naast hem wisselende vooraanstaande experts uit de jazzwereld (muzikanten, recensenten, componisten en programmeurs). Zij beoordelen de studenten op een tal van criteria, oa. instrumentbeheersing, samenspel, compositiebehandeling (interpretatie van repertoire en arrangement en/of eigen compositie), originaliteit (waarbij de jury let op de bezetting, improvisatie, spel-interpretatie, repertoirekeuze en presentatie), performance en professionaliteit.

The winner is..
De kandidaten dingen naar een geldprijs van € 5.000,00. Deze prijs wordt uitgereikt aan de meest unieke kandidaat ter ondersteuning van zijn/haar carrière, zoals een cd-opname en/of studiereis. Bovendien krijgt de winnaar ‘carte blanche’ om een programma te verzorgen op een van de podia tijdens Jazz in Duketown.

In een speciaal avondprogramma wordt het Conservatorium Talent bekend gemaakt aan het publiek.

 

De finalisten

Finalisten CTA 2023

Alle informatie over de finalisten CTA 2023 is hier te vinden.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in