Club Duif – Dr. Jazz

Club Duif ontrafelt het opmerkelijke leven van Dr. Jazz, een vooraanstaand naziofficier die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog ontpopt tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemt zichzelf Dr. Jazz en trekt zich weinig aan van het verbod op deze Afro-Amerikaanse muziek. Dr. Jazz laat zich in uniform fotograferen met de befaamde gipsyjazzgitarist Django Reinhardt die hij zelfs de hand boven het hoofd houdt. Hij schrijft nieuwsbrieven over jazz die aan het Duitse front heimelijk worden gelezen. Tegelijkertijd blijft hij loyaal aan diezelfde Hitler door als luchtmachtofficier te strijden voor de overwinning van het Derde Rijk.

Het vermogen van Dr. Jazz om het onverenigbare te verenigen, fascineerde theatermaker Daniël van Duijvenbooden. Gedreven door zijn persoonlijke fascinatie voor jazz en geschiedenis brengt hij samen met drie jazzmuzikanten de wereld van Dr. Jazz tot leven met eigen teksten, poëzie van Jules Deelder, soundscapes en livemuziek in een regie van Paul Feld.

Bezetting
Daniël van Duijvenbooden (tekst en spel), Bram van de Glind (trompet), Jelle Willems (piano), Tim Ewalts (slagwerk)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in