Dansmiddag Huis73

Zaterdagmiddag is het dansen in Huis73. Voor de vierde keer organiseren wij een speciale dansmiddag voor senioren met liveband Royal Buckets Jazz. Dit jaar met een workshop Lindy Hop met dansschool JazzOut. De zevenkoppige jazzband speelt traditional jazz met een vleugje New Orleans en Swing. Het repertoire komt uit het American Songbook, aangevuld met jazzstandards en repertoire van jonge Amerikaanse bands. Het is muziek om naar te luisteren én te kijken, maar vooral muziek waarop je lekker kunt dansen.

Behalve dat ze fijn spelen is het ook een orkest dat het graag gezellig maakt. Dat gaat u zeker merken tijdens deze sfeervolle middag!

Ontdek de wereld van Lindy Hop

Lindy Hop is een dansstijl uit het swingtijdperk van de jaren 20 tot 50. De jazzmiddag begint met een seniorenworkshop op instapniveau van dansschool JazzOut. (Ook jongeren kunnen zich aanmelden) Of je een ervaren danser bent of compleet beginner, iedereen is welkom voor een gezellige, leuke en ontspannende les. Geen danspartner? Geen probleem! Schrijf je solo in en ontmoet gelijkgestemde dansliefhebbers. JazzOut zorgt voor een evenwichtige verdeling tussen leiders en volgers, zodat iedereen volop kan genieten. De workshop is van 14.00 uur tot 14.45 uur. Daarna blijft de band lekkere swingnummers spelen en kan er nog tot circa 17.00 uur gratis vrij gedanst worden, ook als je niet aan de workshop deelneemt.

Kosten workshop: Single: €7,50 Koppel: €15,00.

Koop je deelnamekaart op: https://www.bueno.nu/webshop/school/211/schedule-detail/653738

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in