Dishwasher_ (BE)

Dishwasher_ maakt jazz voor de ‘non-jazzbelievers’. Het Gentse trio geeft de muziek een flinke wasbeurt en schrobt de hokjes tussen verschillende genres vakkundig weg om te komen tot een frisse en stralend witte sound. Met een voorliefde voor zowel jazz als elektronische muziek pakt Dishwasher_ het beste uit beide werelden. Energieke en dansbare nummers vol improvisaties en onverwachte twisten worden afgewisseld met dromerige klankvelden. Het trio – met de Nederlandse bassiste Louise van den Heuvel – won eerder al de Jazz Awards Maastricht.

We keken al een tijdje uit naar het debuutalbum van het Gentse trioDishwasher_ De titelloze debuutplaat van Werend Van Den Bossche, Arno Grootaers en Louise Van Den Heuvelin ligt sinds april 2023 in de winkels. Op dit album een unieke en gevarieerde collectie van groove-gedreven nummers met een eigen uniek geluid.

Bezetting
Werend Van Den Bossche (saxofoon), Louise van den Heuvel (basgitaar), Arno Grootaers (drums)

 

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in