ESINAM + BAND (BE)

ESINAM vindt een balans tussen akoestisch en elektronisch, met pulserende beats en samples, energiek dwarsfluitspel en verleidelijke melodielijnen. De band uit Brussel ontstond uit een soloproject van de Belgisch-Ghanese multi-instrumentaliste Esinam Dogbatse. Als ESINAM creëert ze een compleet eigen muzikale wereld vol grooves, melodieën en loops. Al op jonge leeftijd raakte Esinam gefascineerd door muziek, in het bijzonder door percussie-instrumenten als de tama. Piano werd haar eerste hoofdinstrument, maar om praktische redenen onderweg en op tournee koos ze al snel voor de dwarsfluit. Voor haar eerste volledige album Shapes in Twilights of Infinity selecteerde ze gelijkgezinde musici, die nu ook samen op het podium te horen zijn.

Het geplande concert van Dishwasher kan door omstandigheden niet doorgaan. Het optreden van ESINAM is tot stand gekomen dankzij een collegiale samenwerking met festival Music Meeting.

Bezetting

Esinam (fluit, percussie, elektronica) Pablo Casella (gitaar), Axel Gilain (bas), Martin Méreau (drums, vibrafoon)

 

 

Zonnig Jazz in Duketown trekt ruim 125.000 bezoekers 

Traditiegetrouw veranderde Den Bosch tijdens het Pinksterweekend in Duketown. Tijdens de 49e editie van Jazz in Duketown werd de stad overgenomen door charismatische zangers, steengoede jazz trio’s en geweldige live-sensaties. De binnenstad werd overspoeld door explosieve drums, scheurende