Jeugd play-inn

Onze Jeugd stadsdichters Lina Hajji (groep 8 van Nour) en Aniek Hamers (groep 6 van ’t Ven) hebben een tekst geschreven geïnspireerd op de 50e editie van Jazz in Duketown. Deze tekst heeft Stadscomponist Bart van Dongen gebruikt om een lied te componeren genaamd: Liedjes brengen je overal.

Dit lied gaan we instuderen -onder leiding van de componist- met alle kinderen die deel willen nemen aan de play-in op zaterdag 18 mei tussen 15.00 en 16.00u op de Parade.

Iedereen is welkom op deze play in, er is geen leeftijdsgrens,  als je zin hebt, doe je mee! Ervaring is niet nodig, een instrument meenemen mag, graag zelfs, maar is zeker niet verplicht.

We hebben namelijk ook zangers en zangeressen nodig om het lied uit te voeren, en gebruiken de omgeving als instrument. Voor een goed fundament van de play in hebben we de kinderen van kindcentrum de Kameleon gevraagd zich aan te melden om het basis orkest te vormen.

Ruim 40 kinderen van deze school hebben zich hiervoor ingeschreven! Zij gaan op woensdag middag 8 en 15 mei het lied oefenen. Er zijn diverse instrumenten die deze kinderen bespelen zoals keyboard, trompet, gitaar en drums. En er zijn ook een aantal kinderen die zingen.

Tijdens de workshop voegen we de kinderen van de Kameleon samen met de spontane inlopers voor de play in, en maken er een leuke gezellige sessie van .

Aan het einde van de play-in willen we het lied graag uitvoeren voor de jarige Jazz in Duketown stichting, en hopen daarom dat er enkele vertegenwoordigers vanuit jullie aansluiten om de uitvoering bij te wonen.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in