Leonardo Prieto Ensemble

De Mexicaanse componist en multi-instrumentalist Leonardo Prieto combineert met zijn eigen 7-koppige ensemble de meest uiteenlopende stijlen. Moderne jazz en klassieke muziek gaan hand in hand met de traditionele klanken uit Mexico en Cuba. In 2021 verscheen het debuutalbum Sembrando waarover JazzFlits schreef: ‘een grandioos debuut dat van de eerste tot de laatste minuut indruk maakt’. Niet voor niets wist Prieto de creme de la creme van de nieuwe jazzgeneratie aan zich te binden met onder meer zangeres Fuensanta Mendez, saxofonist Loek van der Bert en violist Pablo Rodriguez.

Bezetting
Pablo Rodriguez (viool), Loek van der Berg (saxofoon), Johannes Fend (bas), Daan Arets (drums), Leonardo Prieto (o.a. gitaar, piano)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in