Lucas Santana Quintet

Lucas Santana Quintet is de band rondom Braziliaanse saxofonist en componist, Lucas Santana. In zijn band presenteert hij zijn kijk op jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek. Het quintet bracht eerder al de albums Reflections en Ambivalence uit. Beiden werden met veel enthousiasme ontvangen door zowel nationale als internationale pers. Met roots uit verschillende muzikale tradities brengen Santana en zijn quintet een breed pallet aan stijlen en kleuren. In hun muziek schemert de cultuur uit zijn geboorteland Braziliƫ op allerlei plekken door de technische bagage heen en de breedte die met name de hard bop in de jazz zich heeft toegeƫigend, kent voor deze altsaxofonist geen geheimen. Samen met zijn vier bandleden gaat hij op zoek naar de paden tussen fantasie, durf, technische vaardigheden en passie. Soms vingervlug en virtuoos, soms langzaam met pure passie voor de muziek.

Bezetting

Lucas Santana (saxofoon), Tijs Klaassen (contrabas) Davor Stehlik (gitaar), Tim Hennekes (drums), Timothy Banchet (piano)

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in