Paul van Kemenade

Saxofonist Paul van Kemenade bouwt zijn carrière in de loop van dit af. ‘Ik vind het dan mooi geweest, ’t is tijd voor wat anders’, zo geeft het boegbeeld van de Brabantse jazzscene aan. Maar voor het zover, gaat de saxofonist nog een aantal maanden knallen, onder meer met zijn meest populaire groep: Paul van Kemenade Classic Quintet. Met zijn lyrische en prachtige, licht schurende geluid op alt groeide Paul van Kemenade uit tot een van de meest herkenbare saxofonisten van Nederland. Hij won onder meer de Boy Edgarprijs en tourde veelvuldig in Zuid-Afrika. Dat laatste is terug te horen in de muziek van zijn Classic Quintet waarin Europese jazz, kamermuziek en Zuid-Afrikaanse melodieën op pakkende wijze samenvloeien.

Bezetting:

Paul van Kemenade (altsaxofoon), Louk Boudesteijn (trombone), Jeroen van Vliet (piano), Eric van der Westen (contrabas), Pieter Bast (drums)

Zonnig Jazz in Duketown trekt ruim 125.000 bezoekers 

Traditiegetrouw veranderde Den Bosch tijdens het Pinksterweekend in Duketown. Tijdens de 49e editie van Jazz in Duketown werd de stad overgenomen door charismatische zangers, steengoede jazz trio’s en geweldige live-sensaties. De binnenstad werd overspoeld door explosieve drums, scheurende