Conservatorium Talent Award

Conservatorium Talent Award

De Conservatorium Talent Award is een uniek evenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan opstormende jazzmuzikanten. Acht conservatoria uit Nederland vaardigden op 15 mei jl. hun beste studenten af die strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2016. De optredens van deze geselecteerde muzikanten zijn een bijzondere gelegenheid om de sterren van morgen nu al te zien en te horen. Bijzonder is ook dat jazzmuzikanten in verschillende disciplines de degens kruisen: van zang tot gitaar en van saxofoon tot piano. Maar één dingen hebben zij gemeen: het niveau is erg hoog.

 

CTA 2016 kenden de volgende finalisten: 


Koen Smits (trompet)

Kika Sprangers (saxofoon)

Yordi Petit (drums)

Daniël Dudok (gitaar)

Lizzy Ossevoort (zang)

Daniel Jonkers (drums)

Peer Thielen (gitaar)

Robert Koemans (piano).

 

Alle informatie over de artiesten vindt u hier.

 

Uiteindelijk bleek Lizzy Ossevoort volgens de jury het beste Jazz talent in 2016. De Conservatorium Talent Award 2017 staat gepland op 20 mei 2017. Inderdaad, twee weken voor Jazz in Duketown. Hierdoor hoeft u niet meer te kiezen tussen talenten en andere muzikanten. 

 

Jury

Voor de Conservatorium Talent Award is een professionele vakjury samengesteld die bestaat uit: Aad van Nieuwkerk (VPRO radio 6), Jan Menu (musicus/producer), Michelle Kuypers (programmeur NSJF), Rinus Van Der Heijden (recensent) en Henk Meutgeert (componist/dirigent). De muzikanten worden door hen beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. Kortom: van hen wordt een spetterend optreden verwacht!

 

 

Van Boxtel hoorwinkels biedt graag iedereen de kans op een ontspannen avondje uit. Wij adviseren daarom iedereen die regelmatig een concert bezoekt of naar het theater gaat om jaarlijks zijn gehoor te laten controleren. Van Boxtel hoorwinkels biedt deze controle gratis aan, als onderdeel van je eigen jaarlijkse gezondheidscheck. Daarmee voorkom je dat gehoorverlies je dagelijkse bezigheden gaat beïnvloeden. En kun je ongestoord blijven genieten van prachtige muziek en mooie gesprekken tijdens een festival als Jazz in Duketown.