Conservatorium Talent Award

De Conservatorium Talent Award is een uniek evenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan opstormende jazzmuzikanten. Negen conservatoria uit Nederland vaardigen op 20 mei hun beste studenten af die strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2017. 

De optredens van deze geselecteerde muzikanten zijn een bijzondere gelegenheid om de sterren van morgen nu al te zien en te horen. Bijzonder is ook dat jazzmuzikanten in verschillende disciplines de degens kruisen: van zang tot gitaar en van saxofoon tot piano. Maar één dingen hebben zij gemeen: het niveau is erg hoog.

 

Gerben Wasser (Groningen, saxofoon)

Sanne Rambags (Tilburg, zang)

Gijs Idema (Amsterdam, gitaar)

Patrieck Bonnet ('s-Gravenhage, saxofoon)

Benjamin Torbijn (Utrecht, drums)

Annelie Koning (Arnhem, zang)

Jos Ringen (Zwolle, saxofoon)

Babs van Bree (Maastricht, zang)

Jelle Rozenburg (Rotterdam, gitaar)


De Conservatorium Talent Award vindt dit jaar plaats in de Clubzaal van de Verkadefabriek en is gratis toegankelijk. 

 

 

Uiteindelijk bleek Lizzy Ossevoort volgens de jury het beste Jazz talent in 2016. De Conservatorium Talent Award 2017 staat gepland op 20 mei 2017. Inderdaad, twee weken voor Jazz in Duketown. Hierdoor hoeft u niet meer te kiezen tussen talenten en andere muzikanten. 

 

Jury

Voor de Conservatorium Talent Award is een professionele vakjury samengesteld die bestaat uit: Aad van Nieuwkerk (VPRO radio 6), Jan Menu (musicus/producer), Michelle Kuypers (programmeur NSJF), Rinus Van Der Heijden (recensent) en Henk Meutgeert (componist/dirigent). De muzikanten worden door hen beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. Kortom: van hen wordt een spetterend optreden verwacht!

 

De Conservatorium Talent Award wordt mede mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds van de Rabobank.