Finalisten Conservatorium Talent Award 2020 bekend

In de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch strijden op zaterdag 3 oktober 2020 de finalisten van zes conservatoria van Nederland in verschillende disciplines tegen elkaar om de Conservatorium Talent Award (CTA). Deze zeer prestigieuze prijs is voor de negende keer een onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernard Cultuurfonds Noord Brabant.

Overdag is dit unieke concours van 12:00 tot 18:00 uur vrij toegankelijk. De winnaar zal tijdens een besloten avond bekend worden gemaakt. Hij/zij ontvangt een geldprijs ten behoeve van een talent-ondersteunde activiteit zoals een masterclass aan een buitenlands conservatorium of opname en mag tijdens de komende editie van Jazz in Duketown optreden.

Finalisten
De finalisten die dit jaar deelnemen aan CTA zijn: Tijn Heijblom (Tilburg – zang), Paul van de Calseijde (Rotterdam – saxofoon), Marit van der Lei (Den Haag – zang), Gijs Idema (Amsterdam – gitaar), Dani Brands (Zwolle – piano) en Manon Nijenhuis (Utrecht – zang).

Jury
Voor deze competitie is een professionele vakjury samengesteld die dit jaar wederom onder leiding staat van Aad van Nieuwkerk (VPRO radio) en wordt bijgestaan door Rob Horsting (componist/arrangeur), Frank Bolder (music program manager bij LantarenVenster Rotterdam), Mischa Andriessen (journalist) en Kim Hoorweg (vocaliste). De finalisten worden beoordeeld op instrumentbeheersing, samenspel met het ensemble, compositiebehandeling, onderscheidingskracht en presentatie.

Springplank voor carrière
De Conservatorium Talent Award biedt letterlijk en figuurlijk een podium aan afstuderende jazzmuzikanten. Het wordt gezien als een springplank voor de carrière van eerdere winnaars, zoals Mo van der Does (2019), Prashant Samlal (2018), Sanne Rambags (2017), Lizzy Ossevoort (2016), Sebastiaan van Bavel (2015) en Maarten Hogenhuis (2014).

Gratis toegankelijk
De finaleoptredens zijn gratis toegankelijk. In verband met de coronamaatregelen is het wel noodzakelijk om aanwezigheid vooraf te registreren. Uiteraard worden alle maatregelen strikt gevolgd, zodat bezoekers in een veilige omgeving toch kunnen genieten van de beste jazzmuzikanten van de toekomst.

Voor meer informatie over de finalisten, de exacte speeltijden en aanmelden voor de finaleoptredens zie: https://www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/.

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in