Finalisten Conservatorium Talent Award 2023 bekend

In Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch strijden op zaterdag 13 mei 2023 de finalisten van zes conservatoria van Nederland in verschillende disciplines tegen elkaar om de Conservatorium Talent Award (CTA). Deze zeer prestigieuze prijs is voor de twaalfde keer een onderdeel van Jazz in Duketown en wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant.

Finalisten
Conservatoria in Nederland hebben ook dit jaar weer hun beste jazzmuzikanten afgevaardigd. De finalisten die dit jaar de strijd aangaan zijn: Daan Kluwer (Rotterdam, Saxofoon), Joop de Graaf (Amsterdam, basgitaar), Stan Verstegen (Utrecht, piano), Rémi Keupink (Zwolle, trompet), Tonke Suithof (Groningen, piano) en Nathaniel Hanson (Maastricht, piano).

Gratis toegankelijk
Geniet van 11:30 uur tot 17:00 uur van 25 minuten durende mini-concerten met het beste van hun afstudeerwerk, beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie. Deze mini-concerten zijn gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over de finalisten, de exacte speeltijden en aanmelden voor de finaleoptredens zie:https://www.jazzinduketown.nl/conservatorium-talent-award/.

Awardshow met talenten en Anna Serierse
Alle finalisten treden ’s avonds tijdens de awardshow nogmaals op, ditmaal met het Van Bavel Trio. Daarnaast genieten bezoekers van de Nederlandse jazz-zangeres Anna Serierse en het Idema/Serierse Quartet. Dit ensemble speelt zowel voor als na de pauze een aantal nummers. Bezoekers kunnen dus genieten van de grootste jazz talenten van dit moment. Voor deze awardshow is een beperkt aantal tickets beschikbaar via de CTA-website.

Jury
Voor deze competitie is een professionele vakjury samengesteld die dit jaar wederom onder leiding staat van Aad van Nieuwkerk (VPRO radio) en wordt bijgestaan door Sun-Mi Hong (drumster), Guy van Hulst (muziekprogrammeur), Mischa Andriessen (journalist) en Suzanne Veneman (trompetist). De finalisten worden beoordeeld op instrumentbeheersing, samenspel met het ensemble, compositiebehandeling, onderscheidingskracht en presentatie.

Prijzen
De winnaar ontvangt niet alleen de felbegeerde titel, maar ook een geldbedrag om verder te studeren of een eerste album op te nemen. Daarnaast treedt de winnaar op tijdens de komende editie van Jazz in Duketown en Jazz Make it-festival in Tilburg.

Daarnaast wordt de Mingus compositieprijs uitgereikt aan het talent die de jury het meest imponeert met eigen composities. De winnaar van de compositieprijs ontvangt een geldbedrag voor het maken van een nieuwe compositie.

Naast de geldprijzen zorgt de organisatie voor een boost in hun carrière door de talenten in contact te brengen met programmeurs, festivals en gevestigde namen binnen de (internationale) jazzwereld.

Springplank voor carrière
De Conservatorium Talent Award biedt letterlijk en figuurlijk een podium aan afstuderende jazzmuzikanten. Het wordt gezien als een springplank voor de carrière van eerdere winnaars, zoals Peter Willems (2022), Fenne Scholte (compositieprijs 2022), Bram van de Glind (2021), Luca Warner (Compositieprijs 2021), Gijs Idema (2020)Mo van der Does (2019)Prashant Samlal (2018)Sanne Rambags (2017)Lizzy Ossevoort (2016)Sebastiaan van Bavel (2015) en Maarten Hogenhuis (2014).

Doe de Jazz muziektest

Met ruim 100 optredens is het soms lastig om te bepalen welke optredens je wilt bezoeken. Want welke artiest past bij jouw smaak? De Jazz Muziektest biedt uitkomst! Op basis van 5 vragen met muziekfragmenten kun je vaststellen welke muziekstroming bij jou past. Op basis van deze stroming kun je in